Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Varkenshaas met groene pepersaus en waterkers stampot

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg aardappelen
40 gr boter
4 -5 el crème fraîche
zout en paper
2 bosjes waterkers
2 grote varkenshaasjes
30 gr boter
4 el droge witte wijn
1 dl crème fraîche
1 -2 el gekneusde groene peperkorrels (op vocht)

Bereiden

Kook 1 kg aardappelen gaar in 20 -25 min. Giet ze af, stamp ze fijn en maak een puree met 40 gr boter, 4 -5 el crème fraîche, zout en peper. Roer er de blaadjes van 2 bosjes waterkers door. Bestrooi 2 grote varkenshaasjes met zout en peper en bak ze in 5 -8 min rondom bruin in 30 gr boter.
Neem ze uit de pan en roer de aanbaksels los.
Voeg 1 dl crème fraîche toe en 1 -2 el gekneusde groene peperkorrels (op vocht). Leg het vlees terug in de pan en verwarm alles nog circa 8 min tot het vlees gaar is. Breng de saus op smaak met zout. Serveer het vlees in plakken gesneden met de waterkersstampot en de saus.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Franse gevulde rollade
Fricandeau met abrikozen-dadelvulling
Krokant varkensvlees met kokos en zoetzure saus
Karbonade in tomatensaus
Karbonade met kruidendakje

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes